LED-lampan ska bli snygg

Led-lampan ligger på allas läppar och har blivit omättat populär, vilket är fantastiskt. Nu börjar företag även tävla om att klä in lysdioden i en lite mer attraktiv förpackning än som den ser ut nu.

8774942-symbol-with-colorful-diamondVi människor här uppe i Norden vänder våra ansikten som i trans mot solen när vi börjar känna dess strålar mot vår hy. För visst är det fantastiskt med ljus. Vi blir även positivt lagda när vi kommer in i ett rum som lyser upp med vacker belysning och för många är http://www.lampgallerian.se/ en dröm att surfa in på där man kan välja och vraka bland lampor. Och när det kommer till lampor och ljus är det fantastiskt att man kan läsa om att de gamla tråkiga glödlamporna är på utgående för att ge plats åt de miljövänligare och mer effektiva led-lamporna. I ett pressmeddelande kan man läsa att om Indien skulle byta ut sin glödlampor, 100 miljarder lampor, så skulle landet spara in 7 miljarder dollar – årligen. Det är goda nyheter. Andra goda nyheter är att man ständigt försöker skapa bättre dioder, läs mer här, samt att man jobbar för att skapa snyggade och vackrare lampor.

Den designade led-lampan

I en artikel i Designworld.se går det att läsa att företaget Buster + Punch kommer att släppa världens första designade led-lampan. För vi människor vill gärna ha design i våra hem. Deras mål var att göra led-lampan “sexig” och döma av deras bilder på lampan så kan man nog säga att de lyckades. Det är en mycket stilren lampa som man både kan få punktbelysning och även till att lysa upp omgivningen.

Vad man kan spå är att dessa typer av lampor kommer att öka kraftigt i popularitet då det blir allt viktigare att tänka både på att hemmet ska se snyggt ut men även fungera miljösmart för att vi ska känna att vi är rätt i tiden. Man har hämtat inspiration från Thomas Edisons glödlampa och gjort den mjukare med droppformen, men gillar man den inte finns det mängder av andra varianter och modeller – dock inte med samma led-teknik.