Kvalitetsdetaljer årets inredningstrend

Det går fortsatt mycket bra för inredningsdetaljerna, men det läggs på ännu högre växlar än förut. Nu är det kvalitet på detaljerna, och det behöver inte längre röra sig om omöjliga loppisfynd. Detaljerna ska ha miljöanpassad funktion, ha rätt ton och färgskalor och vara funktionella.

Det pågår just nu en tävling i inredningsvärlden. Vem kan skapa den smartaste, mest miljösmarta lösningen där varje liten detalj är satt i åtanke? Vi pratar inte längre om de där loppisfynden i kinesisk porslin från 1700-talet. Vi pratar modern design, anpassad efter den moderna människans smak – smart och anpassat in i minsta detalj. Ett talande exempel är designramar från Schneider Exxakt som levererar färganpassade brytare, och gör sin del i ledet genom att minska på svinn av olika slag. Ramarna kan du enkelt byta ut själv utan att det du kommer åt något strömförande, men är du osäker på vad som gäller finns en enkel broschyr på vad du får och inte får göra själv enligt Elsäkerhetsverket.

Det är dags att byta ut dessa färglösa knappar.

Brytare i olika färger

Fokus för i år är definitivt nya färgskalor. Vi är definitivt redo för lite färg i våra hem, efter en lång tids färglös design där svart och olika toner av grått har satt tonen för många av våra hem. Med nya färger på väggar och kuddar känner vi oss inbonade, och kanske kommer sjuttiotalet lite smygande och gör sig påmind om sin orange? Eldens olika nyanser verkar viktig för i år. För att skapa en spännande helhet kan man se över sina brytare, varför ska de alltid vara vita? En av de mest välanvända detaljerna i våra kök och övriga rum verkar ha fått stå kvar, utnötta och nästan beiga av gammal smuts. Byt ut dem och sätt lite extra färg i dina rum!

Och varför inte miljövänliga städdetaljer? Både som kan placeras synligt eller i ett funktionellt skåp. I expressen.se listra de 12 spaningar från inredningsmässan, och där står helt klart miljön i tydligt detaljfokus. Träer, stendetaljer och naturmaterial verkar vara på tapeten även hos Sydsvenskan. Här kan du även se på inspiration om vilka fler färgskalor som verkar vara i fokus för kommande trenderna. Lycka till!