Fler vill ha AC hemma

Även om det för det mesta är rätt kallt i Sverige, har vi några varma sommarmånader då temperaturen utomhus och inomhus blir hög. Under den här perioden är det många som kan tänka sig att investera i en AC.

2215511-air-conditioner-blowing-cold-air

Nu under sommaren när det är väldigt varmt ute är det fler som vill ha luftkonditionering hemma, skriver Yle. Det behövs nämligen inte många varma nätter och stekande dagar för att folk ska springa till affären för att köpa någon form av AC. Även de företag som arbetar med kylning av bostäder blir nedringda. Men det är inte bara under sommarens heta dagar som många vill ha kyla i bostaden. De senaste åren har efterfrågan på kylsystem ökat.

Bygg egen luftkonditionering

Det finns en massa olika företag som säljer luftkonditionering till bra priser och på nätet kan man exempelvis hitta mycket. Ett utav företagen är e-klok.se och de säljer inte bara AC, utan det mesta för bättre inomhusluft. Tycker man dock att en AC är ett lite för dyrt köp som bara kommer att utnyttjas under sommaren, kan man faktiskt bygga en egen. I Expressen kan man läsa att det man behöver för att bygga en luftkonditionering är en fläkt, några gamla petflaskor och en hink.

Ett kylande hustak

Ytterligare ett alternativ till en AC under de varma sommardagarna, är ett hustak gjort av ett nytt material som kan hålla en lägre temperatur än den omgivande luften. Med det här kylande taket kan temperaturen inomhus sänkas och då behöver man alltså ingen luftkonditionering.

”Men det nya takmaterialet från Australien absorberar bara tre procent av det infallande solljuset vilket gör att det blir omkring tio grader kallare än ett konventionellt vitt tak.” Läs mer.