Diskmaskinen, boven för vattenskador

Att köket är hemmets hjärta är det många som anser, men det är även många som då verkar tror att vitvaror håller en livstid och att man inte behöver lägga ner kärlek på att hålla det i topp. Den verkliga sanningen är en helt annan.

3680882-tired-cute-woman-filing-the-dishwasherNär det kommer till våra kök så finns det otroligt mycket snyggt man kan inreda det med. Allt från vackra matbord från Trendrum.se till snygga tapeter och gardiner för att förhöja stämningen. Men, detta är bara en del till ett snyggt kök som man ska trivas i. Ska man ha ett kök so håller så gäller det att man även lägger ner lite kärlek på ens vitvaror och inte bara stirrar sig blind på allt snyggt som finns i inredningsväg. Gör man det resulterar det i ett kök som kan kosta skjortan då man enklare drar på sig otäcka vattenskador.

Vattenskadorna i kök ökar

Vårt klimat förändras och med det blir väderleken mer otäck och leder till fler oväder och skurar. I Di.se går det att läsa att översvämningsskadorna ökat dramatiskt och försäkringsbolagen går ut med drygt en miljard kronor i ersättning. Här gäller det att ha bra försäkringar, men när det kommer till skadorna i ens kök så gäller det att ha bra vitvaror för där ligger oftast felet hos de boende.

 

Vattenskadorna i köken ökar, medan skadorna minskar i badrum. Det handlar dock inte om att vi tar bättre hand om våra badrum utan av den enkla anledningen att vi tar in fler vattenanslutande apparater i våra kök. Dock är ett problem diskmaskiner som inte håller måtten och vad man ska tänka på är att man ska vara tacksam om man köper en maskin som kommer hålla i mer än fem år. Samt att det handlar lite om att man får det man betalar för.