Skadedjur i köket?

Många restauranger har problem med råttor och andra skadedjur i köket. Detta beror nödvändigtvis inte på att det råder dålig hygien på restaurangen. Råttor, möss och andra skadedjur har ett sätt att sniffa sig till alla ställen där det finns mat och mörka gömmor där de kan husera. Som tur är brukar dessa gnagare inte vara alls vanliga i köken i våra hushåll. Bor man däremot i en villa på landet råder det dock en större risk. Eftersom villor är lättare att ta sig in i, för råttorna, än höga lägenhetshus i staden så är det inte konstigt att detta är ett större problem just på landet. Att skaffa en skrämma eller fälla mot möss och råttor kan därför vara ett gott tips.

Bekämpa gnagarna

En rått och mus-skrämma är ett riktigt effektivt sätt att hålla dessa små djur borta från hemmet. En skrämma av detta slag har två effektiva funktioner som håller gnagarna på avstånd från hushållet. Med hjälp av ett ultraljud, som uppfattas som väldigt obehagligt för alla gnagare, och dessutom gör att deras förmåga att bete sig normalt störst, skräms de bort och vill inte komma i närheten av denna hemska skrämma. Ultraljudet täcker hela 200 kvadratmeter vilket räcker för de flesta hushåll. Förutom detta obehagliga ljud, som inte hörs av varken människor, hundar, katter, fiskar eller fåglar, har skrämman en elektromagnetism som, med hjälp av husets alla el-ledningar och kablar sänder ut signaler som gör att mössen inte vill vistas i väggar eller på taket.

Förutom denna populära skrämma finns självklart ett stort utbud av klassiska och mindre klassiska rått- och musfällor. Både elektriska och vanliga fällor fungerar lika bra.