Ordning och reda med städhjälp

I ett kök är det ordning och reda som är A och O. Grundstenar för att vi fullt ut ska kunna njuta av maten och våga bjuda på den. Att plocka ur och in i diskmaskinen är inte några problem. Men när det kommer att dammsuga, skura och damma av alla ytor blir det helt plötsligt en annan femma. För, om vi ska städa och ha fint i köket, blir det en självklarhet att vi måste städa och ha fint i de övriga rummen. Vilket vi kanske inte alltid har tid med. Att då kunna ta hjälp av en städfirma som kommer och blåser nytt liv i hemmet är alltid trevligt. För att läsa mer om städtjänster och vad det är som kan erbjudas läs mer på http://www.hemmiljo.se.

RUT-avdraget

Både RUT- och ROT-avdragen är till för att rulla igång hushållsnära- och byggtjänsterna och försöka minska svartarbete. Dessa avdrag gör att vi kan spara in många tusenlappar – upp till 50 000 i skattereduktion, och om ni är två eller fler som står på kontraktet så blir avdraget mer, detta då man räknar till person, och inte till boende. Men, viktigt att tänka på är att du endast kan få skattereduktion om du äger ditt boende, är över 18 år samt att du är svensk medborgare. Läs mer här för att se vad för tjänster som ingår i detta avdrag.

Man kan alltid ställa sig frågan om det är värt det och om det inte bara är av lathet som vi inte städar. Men, om möjlighet finns att använda sig av denna tjänst och om det kommer underlätta ens vardag så är det alltid värt att pröva. Kanske kommer det plötsligt bli mer tid med barnen eller matlusten växer sig större och ni väljer hellre att stanna hemma än att spendera så mycket tid som möjligt utomhus.