Glöm inte putsa fönstren!

Det här med att tvätta fönster verkar vara en städuppgift som många är bra på att ignorera. För handen på hjärtat, alla där ute. Visst vet vi ju innerst inne om att även fönsterna behöver tvättas emellanåt? Dom håller sig ju inte rena av sig själva, även om vi nog alla vill tro det.  Så vad ska man egentligen göra åt alla dessa smutsiga fönster man har i hemmet?

Först så måste man givetvis göra en actionplan av det hela och ta reda på vilken typ av skit som har fastnat på just dina fönster, både på inne- och utsidan. På insidan sitter det säkerligen en hel del damm, fett och kanske till och med matrester om det gäller fönsterna i köket. På utsidan kanske man tror att regnet “sköljer” rent, men det är snarare tvärtom. Istället så föser regn och vind med sig massa smuts och dylikt som fastnar på utsidan.

Det gäller alltså att man använder sig av en ordentlig fönsterputs så att allting blir skinande rent i slutändan. Man vill ju inte städa en hel dag och sedan inte bli nöjd med slutresultatet. För vem vet, kanske upptäcker du helt nya saker där utanför fönstret när allting är rent?