Fräscha upp köket snabbt

Köket är en av de platser i hemmet där vi spenderar mest tid. Vi lagar mat, äter frukost, middag, läser tidningen, pluggar, dricker vin med vännerna och mycket mer. Inte konstigt att detta rum ofta kallas för husets hjärta. Att ha ett vackert, fräscht och funktionellt kök är därför viktigt för de allra flesta. Statistik visar att köket är det rum som absolut flest människor väljer att renovera eller lägga pengar på.

Bjud på middag

Att bjuda hem vännerna på middag är något av det trevligaste man kan göra. Att då ha ett mysigt och ombonat kök är för många viktigt. För hur kul är det att steka på en kotlett och göra en lyxig middag i ett sunkigt, ofräscht och omysigt kök?

Om ett kök är stambytt under de senaste 10-15 åren, och vitvaror etcetera är fräscha, så går det ofta lätt att piffa upp tråkiga luckor och föråldrade väggar. Man behöver inte alltid helrenovera sitt kök för att få det fräscht.

Att byta kakel kostar några tusenlappar men ger en helt ny känsla till köket. Med blankt, modernt och nytt kakel får hela köket sig ett ansiktslyft. Om du dessutom målar om väggarna så kommer köket snabbt kännas allt annat än ofräscht. På grund av matlagning, os och fetter i köket så har väggarnas färg en tendens att gulna och se smutsig ut avsevärt mycket snabbare än i resterande rum. Det är därför bra att ta för vana att måla om väggarna med ett par års mellanrum, för att behålla den fräscha känslan.

Att dessutom köpa nya gardiner, tända lite doftljus och se till att köket är skinande rent, gör att i princip vilket kök som helst kan kännas mysigt.