Drömköket

Om du blundar och får drömma fritt om vilket typ av kök du skulle vilja ha, hur skulle det då se ut? När det kommer till just köket så är det den plats som många ser som hjärtat i hemmet. Den plats där man samlas för att umgås och laga mat. För alla vet väl att mat är kärlek. Och när vi umgås i vardagsrummet är det ofta genom att inte stirra på varandra utan på något tv-program. Så, köket är nog det rum som vi borde lägga ner mest kärlek på – då vi lägger ner många timmar på dygnet där. Men hur ser det där drömköket ut, och vad är viktigt att tänka på om man ska genomgå en renovering? Jo, det finns en hel del att tänka på. Viktigt är att låta förvandlingen ta sin tid.

Stegen till drömmen

  • Ett första steg är att låta dig bli inspirerad av vacker inredning och kolla igenom magasin och nätet på vad du kan finna för vackert. Ett bra tips är Freese & Bruno som har de lyxigaste prylarna till ditt kök och även för det övriga rummen du kan tänka dig. Så, ta dig tid och kolla runt för att få inspiration och vad det är du finner är snyggt och bara måste ha.
  • Glöm inte att ständigt vara realistisk i dina planer. Det är därför viktigt att du kollar hur stora ytor du har att röra dig på så du inte blir besviken när du finner något du vill ha och som sedan inte passar.
  • Tänk helhet istället för artikel för artikel. Tänker du styckvis kan det lätt bli så att du få många snygga saker som tillsammans inte utgör en snygg helhet. Och det är helheten som är viktig.
  • Glöm inte bort att det är de små detaljerna som oftast avgör om slutkänslan blir den där wowkänslan eller om det stannar vid att det bara är ett fint kök. Tänk på snygga lister, dörrknoppar och övriga små saker som kan vara med och bidra till att du snart kommer befinna dig i ditt drömkök.